Klankvoer – een hap van het wad

“Distance reminds us that there’s a lot more to the universe than just people – that there’s even a lot more to people than just people. It reminds us that there are mental spaces inside our skulls as enormous as the spaces out there.” Aldous Huxley

‘Klankvoer – een hap van het wad’  is een fysieke en intieme ervaring van het overdonderend weidse wad waar het kleinste en het grootste samenkomen.

Langs de lijn waar het vasteland eindigt en de zeebodem begint staat een langgerekte houten constructie waar 18 mensen tegelijk aan tafel kunnen met het landschap. Vanuit een eigen ruimte kijkt de bezoeker naar buiten en neemt een hap van het wad. 

Hart van Veen ontwikkelde lepels waarmee geluisterd wordt met de tanden. Zo brengt het duo het onzichtbare en onhoorbare van het landschap op verfijnde wijze bijzonder dichtbij de bezoeker. Klankvoer maakt de ruimtelijkheid van het wad tot een fysieke ervaring. 

Op het Oerol festival 2017, ontving Hart van Veen met dit project ‘Klankvoer, een hap van het wad’, de Joop Mulder plak: “een stimuleringsprijs voor talentvolle pioniers om werk te ontwikkelen waarmee zij kunst en het Terschellinger landschap met elkaar verbinden.

Photos: Nichon Glerum

Met dank aan: